Aanbieden in het kort

1. Items aanbieden

Klik op "Item aanbieden". Stuur minimaal één foto mee (maximale grootte 1 MB). Eventueel kun je een recent taxatierapport toevoegen. Zorg wel voor goede foto's want dat verhoogt de kans op succes.
De items komen niet rechtsreeks online, wij filteren het aanbod.

Binnen 7 werkdagen krijg je per e-mail één van de volgende reacties:
- Het item is geaccepteerd voor veiling.
- We hebben meer informatie nodig.
- Het item wordt niet geveild.

Bied je voor het eerst iets aan, dan is het eerst nodig om je te registreren.

Is bovenstaande procedure voor jou geen geschikte manier om een item aan te bieden, neem dan contact met ons op.

2. Registreren

Je kunt je registreren via de knop Registreren, onder “Mijn account”.
Vul je gegevens in en kies een wachtwoord. Om het juiste BTW- tarief te kunnen toepassen, is het belangrijk voor ons om te weten of jij je registreert als particulier of als bedrijf.
Als alles is ingevuld, klik je op "Registreren". We sturen je direct een e-mail met daarin een link. Als je die aanklikt, is de registratie klaar.

3. Ophalen of brengen van items

Je kunt er voor kiezen om je item zelf uit te leveren als het verkocht is. Je krijgt dan per e-mail de contactgegevens van de koper, nadat die betaald heeft. De koper krijgt op dat moment ook jouw contactgegevens. Samen met de koper maak je een afspraak over het ophalen of verzenden van het item. Eventuele verzendkosten kan de koper apart aan jou betalen. Als je jouw item op deze manier wil uitleveren, kies je tijdens het aanbieden voor “Aanbieder verzorgt zelf de uitlevering”

Een andere mogelijkheid is om Veilingen van Kunst de uitlevering te laten verzorgen. Daarvoor is het nodig dat je item bij ons in Nijmegen is voordat we het veilen. Tijdens het aanbieden kun je kiezen of we het item komen ophalen of dat je het zelf naar Nijmegen brengt. Dit kan op een later tijdstip eventueel nog worden veranderd.
Voor het ophalen schakelen we koeriersdienst A-one in. A-one neemt contact met je op voor het maken van een ophaalafspraak. Je kunt kiezen of wij de ophaalkosten aftrekken van de veilingopbrengst of dat je de kosten apart wilt betalen. Tijdens het aanbieden kun je die keuze maken. Ook dit kan op een later tijdstip eventueel nog worden veranderd.
Kom je het item zelf naar Nijmegen brengen, dan zijn daar geen kosten aan verbonden. Op woensdagen tussen 13:00 en 16:00 kun je zonder afspraak items bij ons inleveren.

4. De veilingen

Als we jouw items gaan veilen, sturen we je e-mails om je op de hoogte te houden. Zo weet je wanneer jouw item op de veiling staat en wat het opbrengt. Bij het onderdeel “Mijn inbreng”, onder "Mijn account", kun je al je aangeboden items zien.

5. Opbrengst van je item

Bij het onderdeel “Mijn verdiensten”, onder "Mijn account", zie je wat jouw item heeft opgebracht.

Als je item wordt verkocht, dan zijn de commissiekosten 15% excl BTW; dat bedrag wordt verrekend met de opbrengst.
Wordt het niet verkocht, dan worden geen kosten berekend.