Bieden in het kort

1. Registreren

Om te kunnen bieden op een item is registratie nodig. Klik op de knop Registreren, onder “Mijn account”. Vul daar je gegevens in en kies een wachtwoord. Het is voor ons belangrijk te weten of jij je registreert als particulier of als bedrijf om het juiste BTW-tarief te kunnen toepassen.
Als alles is ingevuld, klik dan op "Registreren". Je krijgt direct een email met een link. Klik op deze link om de registratie te voltooien. Vanaf dan kun je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen en gaan bieden.

2. De veilingitems

Bij elk item staat vermeld wat het huidige bod en de resterende tijd zijn. Sommige items worden voor een vaste prijs verkocht; dat wordt duidelijk aangegeven. Bij die items klik je op de knop "Kopen" en je ziet wat het totale aankoopbedrag is, inclusief veilingkosten. Klik vervolgens op "direct kopen". Dan is het item definitief van jou, tenzij iemand net eerder was.
Wil je alvast weten wat er binnenkort geveild wordt, klik dan op Preview in het menu.

3. Bieden

Vul bij een item een bedrag in en klik op "bieden". Het totaalbedrag, inclusief veilingkosten (€ 12,50 per item), wordt getoond. Klik vervolgens op "bod plaatsen" en je bod is definitief. Biedingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt en zijn bindend.
Je bod moet minimaal € 2,50 hoger zijn dan het huidige bod. Bij hogere bedragen is dit bedrag hoger. Kijk hier hoe het precies werkt.
Het is ook mogelijk Veilingen van Kunst automatisch namens jou te laten bieden op een item. Klik hier om te zien hoe dit Autobod precies werkt.
Als je ingelogd bent, zie je het onderdeel “Mijn biedingen” onder "Mijn account". Daar vind je al je biedingen terug en kun je zien of je nog de hoogste bieder bent. Je kunt dan weer een nieuw bod uitbrengen.
Brengt er iemand in de laatste 5 minuten voor sluiting een bod uit, dan verlengen we de sluitingstijd voor dat item met 5 minuten. Komt er nog een nieuw bod? Dan volgt er weer een verlenging.

4. Verzenden of ophalen

De meeste items kunnen worden opgehaald of verzonden. Bij het betalen kun je kiezen uit ophalen of laten verzenden.
We verzenden items per koerier of als postpakket. Klik hier voor informatie over verzending.
Haal je je aankoop zelf op bij Veilingen van Kunst in Nijmegen, dan kan dat op woensdagen tussen 13:00 en 16:00 zonder afspraak.

5. Betalen

Als je ingelogd bent, zie je het onderdeel “Mijn bestellingen” onder "Mijn account". Daar vind je al je gekochte items. Je kunt één of meer aankopen tegelijk betalen. Je kunt betalen met iDeal of met een overboeking.

Betaling dient binnen 5 dagen na orderdatum te geschieden.